Notícies

Notícia detallada
27-03-2018 Agricultors i ramaders s’interessen per la nova normativa de dejeccions
Més d’un centenar d’agricultors i ramaders han assistit aquest matí a Cooperativa d’Ivars, en el marc de la jornada sobre la nova normativa en la gestió i aplicació de les dejeccions ramaderes, organitzada pel Departament d’Agricultura.
A l’inici de la jornada els tècnics de la cooperativa, han exposat els diferents serveis que la cooperativa té en funcionament amb l’objectiu de facilitar el compliment a tots els socis de la normativa en l’àmbit de les dejeccions ramaderes: tècnica d’anàlisi ràpida de nitrats al sòl, aplicació de dejeccions pel que fa a nous equips de mànegues, incorporació de conductímetre al tractor i els sistemes de localització en GPS pel control de l’aplicació a parcel·la.
Pel que fa als nous criteris normatius, Carles Esquerda, del  Servei de Sòls del Departament d’Agricultura, ha anunciat que el nou decret preveu la creació de diferents graus de zones vulnerables a escala municipal, l’obligatorietat dels nous sistemes d’aplicació de dejeccions a nivell de sòl, la disposició d’un Llibre de gestió de fertilitzants nitrogenats, amb caràcter gairebé general, per totes les explotacions agràries amb més de 3 ha de regadiu.
En l’última ponència, Elena Puigpinós, també del Servei de Sòls del Departament d’Agricultura, ha exposat els resultats de diferents assajos oficials, que han servit per la regulació dels nivells d’aplicació de nitrogen en la nova normativa. En aquest sentit, ha reblat que l’objectiu final de la nova normativa és la racionalització de la fertilització, buscant en cada cas, i a escala de parcel·la la uniformitat de l’aplicació i l’ajustament de la dosi. 
El Cap de l’Oficina Comarcal del DARP, Andreu Bosch, en el tancament de la jornada, ha fet una crida a agricultors i ramaders a treballar de forma professional i sostenible, assumint que des del sector no sempre tothom ha fet les coses bé, alhora que ha demanat als tècnics de l’administració el màxim de sentit comú en la gestió i aplicació de la nova normativa.
Totes les notícies
La Cooperativa informa

"Sessió Informativa Centre de Serveis"

Ampliar Info
INFORMACIÓ
NOTÍCIES
2010 © Cooperativa d'Ivars i Secció de Crèdit SCCL - C/ Lleida, 2-8 - 25260 · Ivars d'Urgell (Lleida) - Nota Legal
Treballa amb nosaltres