Notícies

Notícia detallada
08-03-2018 El sector farratger de l’Urgell es concentra a Ivars
Unió de Pagesos, Departament d’Agricultura i Cooperativa d’Ivars han col·laborat un any més en l’organització de la Jornada sobre els conreus farratgers que enguany arriba a la seva novena edició. La trobada esdevé referència anual a la Plana d’Urgell, en un sector que dins l’estabilitat continua tenint en seu dinamisme a través del mercat exterior, i la seva evolució paral·lela amb els cultius cerealistes, depenent dels millors preus en cada campanya de cada un, i de la decisió de l’agricultor per una o altra opció.

Les sessions tècniques les han iniciat els professors de la UdL, Jaume Lloveras i Cristina Chocarro, que han anotat la necessitat de deixar passar almenys 1 any per tal de resembrar alfals en un mateix camp, i igualment consideren positiu llaurar el terreny i vigilar més en sòls argilosos abans de repetir alfals en una parcel·la. Ha continuat per part de Vertex Agroforestal, Antoni Riba, qui ha exposat diferents tecnologies entorn els Sistemes d’Informació Geogràfica (SIG) i l’agricultura de precisió, i les seves possibles aplicacions en avaluació de sòls, disseny de regs i maneig de tractaments fitosanitaris i adobs a través de controls informàtics; arribant a l’acord important entre el ponent i els assistents, que per a la utilització eficient d’aquestes tècniques és necessària la concentració parcel·lària a la zona regada de l’Urgell. Ana Isabel Aguilar, Cap del Servei de Coordinació d’Ajuts i Registres del DARP, ha tancat les ponències tècniques amb una exposició detallada de les Novetats de la DUN 2018, posant especial èmfasi en les noves opcions de greening i parcel·les de guaret pel que fa a la rotació de cultius, i tenint en compte l’ampli ventall de cultius farratgers per tal de complir la condicionalitat de  diversificació, així com  la limitació de tractaments fitosanitaris. També ha anotat les noves facilitats de gestió agrària i empresarial dirigides de forma específica als joves, que contempla la DUN 2018.

Ferran de Noguera, director dels SSTT del Departament d’Agricultura, ha realitzat la cloenda de la IX Jornada de Farratges que ha reunit un centenar d’agricultors a la sala d’actes de la cooperativa a Ivars d’Urgell, tot agraint la bona sintonia entre les parts organitzadores, i expressant la necessitat de continuar treballant plegats en pro del sector dels farratges.
Totes les notícies
La Cooperativa informa

"Xerrada Informativa Sector Porcí"

Ampliar Info
INFORMACIÓ
NOTÍCIES
2010 © Cooperativa d'Ivars i Secció de Crèdit SCCL - C/ Lleida, 2-8 - 25260 · Ivars d'Urgell (Lleida) - Nota Legal
Treballa amb nosaltres